22.8.09

En vacker gammal skolplansch

Idag gjorde jag ett riktigt fynd, och i Vännäs av alla ställen. Jag, pappa och Malin åkte dit för att besöka farmor och farfars grav, men innan dess cirkulerade vi runt lite i samhället. Jag kom då på att jag sett en mycket fin antikaffär en gång för snart två år sen som då var stängd.

Vi hittade igen den men den öppnade förstås inte förrän vid 12.00 och klockan var då ca 11.05. Detta grämde mig oerhört då jag i skyltfönstret såg en underbart söt skolplansch som jag genast ville ha. Jag lyckades efter ett tag övertala mina medresenärer om att vi skulle fördriva lite tid tills affären öppnade. Vid tolv stod jag och hängde på låset och kvinnan som drev butiken kom cyklande precis därefter.

Så här såg den ut, min fina skolplansch. Jag är särskilt nöjd att den hade kvar den lilla kroken upptill också. Planschen är lite böjd men hon tipsade om att man kunde limma på träpinnar på baksidan för att staga upp den lite.

Allt som allt är jag mycket nöjd med mitt inköp. Visserligen vet jag inte exakt var den ska få hänga än, men vissa saker måste man köpa ändå när de väl dyker upp.

20.8.09

Fötter i bröllopsmundering

Den här bilden från vår bröllopsfotografering är en av mina favoriter. Jag bad fotografen ta den lite på ett infall och det var ju tur. Sen är det ju skönt med fötter att de oftast bara ser ut som de gör, det framkallar mindre fotoångest. Annars finns det mycket som kan gå fel: ett väl stelt leende, ögon som just håller på att börja blunda etc. Men fötter, de bara är.

Söta pappersvaror

Pastelliga och söta kontorstillbehör som jag tänker beställa inom en snar framtid.



Från Creative Company

18.8.09

Fler bröllopsbilder

Nu har jag äntligen kommit igång med redigeringen av bröllopsbilderna. Vi anlitade en väns bror som fotograf och fick alla bilder oredigerade på en dvd så att jag kunde peta med dem själv. Det är ju ganska många bilder, så jag tar lite i taget och fixar när jag hinner - vilket inte är alltför ofta nu när jobbet börjat om igen. Den stora frågan är om bilderna ska vara i svartvitt eller färg, det är riktigt svårt att bestämma. Men här får ni se några av bilderna i färg i alla fall.





Stämpelfrossa

Här om kvällen provade jag alla stämplar jag köpte på Bookbinder's Design i Stockholm, samt några nya stämpelfärger jag köpt på Sandbergs här hemma.

Vardagsrumsbordet var en riktig fröjd att skåda, med grå småfåglar, rosa ugglor och rosa dalahästar överallt.

Martin kom förbi och tittade hur det gick för mig med mitt pysslande och påminde mig stolt att det var han som såg den fina fågelstämpeln först och visade den för mig. Han är bra att ha till mycket, min käre make. Nu sitter jag och funderar på namnskylten jag ska göra till vår ytterdörr, det blir nog kanske en fågel eller två på den också tror jag.

15.8.09

Dagen vi fyndade en gratis skänk

I tisdags, sista dagen på min semester, hade vi en utrensning i lägenheten. Detta både för att få plats med alla fina bröllopspresenter och för att det verkligen behövdes i största allmänhet. Sakerna packades in i bilen och vi åkte till återvinningen på Gimonäs. När vi nästan var klara såg jag hur en man bar ut en skänk ur ett släp och jag frågade Martin om han trodde den skulle kastas. Snabbt som attan gick vi över och frågade och mycket riktigt skulle den slängas bort. Vi frågade om vi fick ta den och han tyckte bara att det var kul om den kunde komma till användning. Nu var det bara så att den inte fick plats i bakluckan på vår bil, men turligt nog kunde Martins föräldrar komma och hjälpa oss.

Så här ser den i alla fall ut, fast de söta lådorna med beslag var redan utlyfta när jag kom på att vi måste ta en före-bild (med Martins mobilkamera, så de är väldigt oestetiska). Vi körde den nämligen till Martins föräldrar eftersom den behövde en del uppfräschning.

Idag har vi ägnat drygt fyra timmar åt att skrapa bort färg. Det var ett tjockt vitt lager över ett knallblått och under det någon form av grundfärg som troligen var linoljebaserad (och därmed kladdig). Vi turades om att blåsa med värmepistol och att skrapa och särskilt det understa lagret var lite meckigt att få bort. När vi väl hade skrapat och värmt i omgångar så framträdde det vackra träet och det var trösten för allt målarfärgsdamm som vi fick i ögonen och de ömmande handlederna. Om några timmars skrapning till så är det dags att slipa, spackla, slipa och sen måla.

Det roliga var att vi bara högg skänken i farten, utan att egentligen veta var vi skulle ha den i vår lägenhet, eftersom alla platser liksom är upptagna. Som tur var kom jag under transporten till familjen Staffan på att vi kunde ha den i hallen. Den låga bänk som står där nu är jag mindre förtjust i och det vore perfekt med mer utrymme för vantar och mössor. Det kommer att kräva lite omorganisation och förr eller senare behöver vi en ny helkroppsspegel eftersom den som nu hänger där är alldeles för stor för att hänga bakom skänken, men det känns kul att ha ett projekt att fundera över under hösten. Den söta lilla möbeln kom så att säga som en skänk från ovan.

10.8.09

Nytt, romantiskt överkast

Idag har vi äntligen köpt ett överkast till vår säng. Det har varit ett pågående projekt under året att hitta något som båda gillar och som inte är alltför extravagant - jag hittade exempelvis ett på Pentik i sidenvävd bomull som inte hade varit helt fel om det inte vore för att det kostade 3200 kr.

Idag gick vi in på vår favorit bland inredningsaffärer i Umeå, Hjärtero, och tittade mer noggrant på ett överkast som vi bara sett i skyltfönstret innan. Vi blev båda överförtjusta i det och nu ligger det på vår säng och ser vackert ut. Jag är nästan mest förtjust i rutmönstret på sidan och så den lilla spetsen längst ner förstås. Nu kan vi äntligen bädda till fint i sovrummet, det ger ett mer harmoniskt och välordnat intryck med ett överkast än halvskrynkliga satinlakan (jag vet inte varför de blir så skrynkliga jämt och vi orkar inte boka tvättstugan på gården för att mangla). Så, här är i alla fall några bilder.



Vårt senaste husdjur

Jag måste bara visa en av våra fina bröllopspresenter. Martins farfar gav oss en dalagris som han täljt och vi blev så glada och överraskade. Det är han som har täljt dalahästarna vi har, men det här är en lite mer ovanlig variant. Nu står den fina grisen i vårt vardagsrum och stortrivs, hoppas vi i alla fall.

9.8.09

Ringarna och blommorna

Dagen efter bröllopet passade jag på att ta några foton på buketten och det blev även ett kort på mina smycken som låg på köksbordet.

Jag tog även med våra ringar. Förlovningsringarna är släta och min vigselring är en smalare ring med små diamanter på översidan. Jag är otroligt glad över den och kan inte låta bli att vinkla runt den så att diamanterna glittrar. Det finns uppenbarligen något av en skata inom mig, som dras till saker som glittrar.

Min brudbukett bestod av rosa rosor, vita fresior och vita prärieklockor. Jag ville ha en bukett som hade lite struktur och denna var helt perfekt, tyckte jag. Fresiorna hade tyvärr inte hunnit slå ut, men de var fina ändå. Jag trodde verkligen inte att jag skulle hitta något bra, jag var nära tårar efter att jag tittat i albumen hos floristen, vilka bara innehöll 90-talsarrangemang. Men slutligen hittade jag denna lilla pärla, fast i vitt, och det kändes rätt på en gång. Martins corsage bestod av en rosa ros och en vit fresia och den var också mycket fin.

Jag har påbörjat ett projekt att torka bröllopsblommorna, men det går inte så bra hittills. De känns fortfarande fuktiga, jag är rädd för att det är för varmt och fuktigt i luften för att det ska gå. Men det är ju värt ett försök i alla fall.

Några shoppingfynd

I fredags kväll kom vi hem från vår lilla bröllopsresa till Stockholm. Vi har haft det riktigt bra med strålande väder, shopping, mys och en båtutflykt. Så här i efterhand hade det kanske varit bättre att boka in sig på ett spa i några dagar efter ett bröllop än att vara i ett hektiskt shoppingmecka, men vi har haft det väldigt bra även om vi har varit otroligt trötta.

Vi har i alla fall tagit många pauser på caféer och ätit riktigt gott och bara njutit av tillvaron. Men när man väl är i Stockholm finns det förstås många affärer som det kliar i fingrarna efter att besöka. Jag tänkte presentera ett litet urval av allt fint vi hittade.

Ett litet urplock av bra fynd från Bookbinder's Design, Panduro och Granit. Jag älskar pysselsaker och det var kul att få botanisera på affärer med riktigt bra utbud. Nu ska jag bara köpa några nya stämpeldynor i olika färger också...

Butiken Svenskt tenn är en jag har läst om i flera år men aldrig kommit mig till, inte ens när jag bodde i Södertälje. Denna gång var det dock äntligen dags och det blev lite lyxig shoppig.

Jag har länge velat ha soffkuddar i det fina elefanttyget och även Martin föll för dess charm. Eftersom priset på detta tyg är 750 kr/m så köper man helst inte en alltför lång bit. Butiksbiträdet tipsade dock om att man kunde göra baksidan med enfärgat svart linnetyg så blir mönstertyget dubbelt så drygt. Nu gäller det bara att ha tungan rätt i mun när det väl är dags att sy, så att inget går snett. Det blev även en underbart söt bricka med samma mönster, fast i röd-vitt.

Vi gick förbi en Design House Stockholm-butik och där råkade det vara rea på serien Haga som jag också spanat in i flera år. Martin tyckte också den var fin och det slutade med att vi köpte en uppsättning muggar. Det kändes riktigt bra, för vi har tänkt att vi vill rensa ut lite udda muggar och ha en serie.

Precis efter muggfyndet kom vi till Marimekko-butiken vid Norrmalms torg och där var det rea på lite tyger. Vi hittade en bit av detta fina tyg för en ringa hundring och det blir nog perfekt att spänna upp på en träram och ha på väggen.

Bilden på muggen lånade jag härifrån.

2.8.09

Presenting: mr & mrs Hörnfeldt

Igår var det äntligen dags för min och Martins bröllopsdag. Vi har längtat hela våren och hållit på med förberedelser lika länge. Det var en helt underbar dag som vi verkligen kommer att minnas hela livet.

Det går inte ens att beskriva alla känslor som man upplever när man går längs mittgången i kyrkan, säger löftena eller hälsar på den långa, långa rad av människor som vill gratulera en. Vi har landat en liten smula, men det kommer nog att ta ett tag innan vi har smält allt som vi har upplevt. Jag tänkte dela med mig av några bilder som vi har samlat ihop från våra gäster, som ett litet smakprov.

Det här tog min syster under fotograferingen. De var med som assistenter och de var verkligen otroligt hjälpsamma och duktiga.

Det är för övrigt min syster som har stickat den vackra sjalen. Det kändes kul att ha en lite annorlunda detalj och mörkblått och vitt var temat för dagen, så det passade väl in.


Här var vi på väg ut ur kyrkan efter vigseln. Äntligen kunde vi slappna av lite grann. Martin grät under vigseln och jag höll på att svimma när prästen höll vigseltalet (efter att vi hade avgett löftena) och inte gick det att ta djupa andetag heller när klänningen satt så tight. Men det gick bra ändå och det är sannerligen något att minnas.

Ris, ris och så lite mer ris. Vi hittade ris precis överallt efteråt.

Våra underbara gäster gjorde en välkomst-vågen-tunnel.

På festen efteråt. Vi skrattar hysteriskt åt något, exempelvis åt filmen där jag som 10-åring låtsas sälja Tupperware-produkter, eller kanske åt värdarna som utklädda till gigantiska M'n'M:s dansade och sjöng en välkomstsång.

En glimt av tårtan som en bekant till oss bakade och som var helt otroligt god - och jag som inte ens gillar grädde.

Det var en liten glimt av vår stora dag. Nu är vi herr och fru Hörnfeldt och det känns riktigt, riktigt bra.

1.8.09

Bröllopsdags!

Idag är det äntligen dags för den stora dagen. När inlägget publiceras så har vi just blivit man och fru och det känns så oerhört bra. Mer om detta och massor av bilder kommer senare.

Ha en bra dag ni också!

Bild från Paisley Umbrella

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails