29.8.08

Träfärgade dalahästar




En av de saker jag tycker är finast i Martins lägenhet är de här två dalahästarna i trä. Det är hans farfar som har gjort dem, han arbetade tidigare med att göra såna här som senare blev ännu mer fixade och målade att se ut som klassiska dalahästar. Men jag tycker faktiskt de är ännu finare så här, helt omålade och lite oslipade.

Mitt loppisfynd



Under en hundpromenad runt mammas område sprang jag och Martin på en loppis i ett hus. Jag kvistade in och hittade denna fina flaska och träställning för 50 kronor. Jag blev ögonblicksförtjust i den och sprang genast hem och hämtade pengar. Efter att jag dammsugit bort lite spindelväv och diskat ur flaskan blev de som nya igen. Mamma försökte till och med köpa det av mig för 150 kronor, men jag tänkte inte ge upp mitt fina fynd så lätt.

Bondens marknad

Här är några bilder från Bondens marknad, i Falun. Lite solrosor, rödkål och saft. Och så mamma och Björn som flanerar runt.






Martin och Manne

Eftersom jag har en härlig, ledig fredag idag passade jag på att redigera lite foton. Här är några från min och Martins resa, mer specifikt från dagarna hos mamma och Björn.

Världens sötaste hund. Fotad av Martin och redigerad av mig.

Världens sötaste Martin tittar upp från busandet.

Och så de två sötisarna tillsammans. Hundarna hade tur nog att hitta någon som gillar att leka och busa nästan lika mycket som de gör.

26.8.08

Åkerbärsplockare

Igår fick jag och Martin för oss att vi skulle vara lite duktiga och plocka mer bär. Han hade koll på ett ställe med åkerbär, och såna är ju helt underbart goda. Beväpnade med stövlar, oömma kläder och tomma yoghurthinkar tog vi bilen och åkte iväg. Väl på plats insåg vi att det inte var så lätt att hitta till själva bären eftersom det var så mycket annan växtlighet i diket. Det var tonvis med vasst gräs, buskar och ogräs så åkerbärsplantorna syntes knappt. Varje hittat bär var en triumf och efter ungefär tio minuter insåg vi att lönen inte riktigt var värd mödan.

Alltså vände vi tillbaka till bilen och skrattade åt att vi sammanlagt hade hittat ungefär tolv bär. Vi åt upp dem på vägen till bilen och när vi sen kom hem så hade vi åkt bil i 30 minuter och plockat bär i 10. En mycket värd utflykt alltså, fast ibland kan det vara de där misslyckade expeditionerna som ger en lite extra humoristisk krydda till vardagen.

22.8.08

Röda hallon och söta barn

I Falun bodde vi först hos Martins syster och hennes familj. Där var jag och Martin lite husliga och plockade hallon som jag sen fick de underbara barnen att posera med. Jag fotade lite på barnen när de lekte också, men de har ju en tendens att röra ganska mycket på sig så det var otroligt svårt att hinna få till skärpan. Men se så söta de är i alla fall!




Rosendals trädgård

Ett av favoritställena i Stockholm är Rosendals trädgård. Det är så underbart med alla blommor och växthus och kaféet är otroligt mysigt. Tyvärr hade jag hunnit få lite migrän när vi väl kom hit, så jag var inte så fotosugen (detta var just efter att jag hade varit inlåst på en toalett i en kvart). Men några bilder blev det i alla fall på diverse vackra blommor och mysiga växthus.








Fina färger

Det fanns lite fina färgglada element också, borta vid muséet. Trots att jag var otroligt trött efter att ha promenerat långt och varit kulturell i någon timme så fick jag ny energi när jag såg de rosa och lila ballongerna, samt den färgglada solstolen. Den understa bilden var dock lite av en utmaning då ett turistande par gick ut och in genom dörrarna så att de hamnade mitt i min bild, men det fina med digitalkameror är ju att man kan ta många bilder och välja bort kepsprydda turister.



Stockholmsarkitektur och annat

Jag kände att det var dags för lite bilder från vår semester. Först kommer några foton från Stockholm där vi hade tagit oss ut på Skeppsholmen, till Moderna muséet. Jag blir alltid lite salig när jag går runt bland alla de där vackra byggnaderna, det är så fina strukturer och former. Sen fotade jag lite skyltar på muséet också, och en på Martin där han snällt höll min väska medan jag fotade.






20.8.08

Livstecken, del 2

Jag kände att det var dags för ett litet livstecken igen, så här en knapp vecka efter förra inlägget. Helgen spenderade vi hos mamma, Björn och hundarna och hade det hur bra som helst. Bondens marknad var väl inte så rafflande som jag föreställt mig (jag var inte så sugen på björnkorv eller strutskött) men vi hittade i alla fall en jättegod citronhonung som vi inhandlade. Annars blev det mycket mys, hundlek och god mat.

Det mest spännande som har hänt sen dess är väl att jag har fått jobb som lärare på högstadiet. Det känns otroligt skönt att veta vad jag ska göra framöver, för lite längre tid än någon vecka eller månad dessutom. Jag är förstås helt slut så här i början, som det brukar vara men jag tror det kommer att bli riktigt bra när jag får komma in i arbetet lite mer. Nu är det dags för lite filmmys och fika med Martin.

14.8.08

Ett livstecken

Just nu är jag och Martin på en liten bilsemester tillsammans. Vi har hunnit med två dagar i Stockholm hos hans bror där vi bland annat besökt Moderna muséet, Rosendals trädgårdskafé och tagit en liten shoppingtur. Jag har fotat en del förstås, men jag får ladda upp bilderna när jag kommit hem igen. En sak som dock inte finns med på bild är när jag lyckades bli inlåst i en toa på Rosendal. Det är inte första gången det händer heller, men jag lyckades hålla mig från att gripas av panik medan jag utan verkan försökte bända upp haspen. Ungefär tio minuter senare kom jag ut och vi kunde fortsätta vår utflykt.

Nu är vi i Falun hos Martins syster och hennes familj. De har tre söta små barn och bor i ett alldeles otroligt mysigt hus. Jag har lärt mig att ryggåstak är något som jag vill ha i mitt hus i framtiden, det ger en underbar rymd i rummet. Bildgoogla så får ni se själva. Hur som helst så har vi det riktigt bra här. Det är härligt med två små barn som kommer och kryper ner under täcket med en på morgonen och vill mysa och prata. Imorgon åker vi några kilometer längre bort till mamma och Björn för att sova där till på söndag. Då väntar både hundpromenader i världens mysigaste område Elsborg och Bondens marknad med färska grönsaker och sånt. Nu är det dock dags för lite babygos med Elvin, fem månader.

7.8.08

Att fotografera barn är inte det lättaste...

Nu har jag precis varit och fotat mina kusinbarn borta på Hägnan. Det är ju inte den lättaste saken i världen att fota barn, de gör sällan exakt som man vill. Det gick ganska bra, men minstingen Mio (som var själva huvudföremålet för fotograferingen) var inte så intresserad av att bli fotad. Det är bara att hoppas att jag lyckades få åtminstone en bild där han ser lite glad ut. Annars var det mycket missnöjda ansiktsuttryck och tårar. Hur som helst så var det en väldigt rolig upplevelse och på de äldre barnen tror jag i alla fall att jag fick en del bra bilder.

Som en fortsättning på denna proppfulla dag med jobb, fotografering och handling inför bussresan imorgon, ska jag alldeles strax åka till min moster och morbror på middag. Efter det måste jag packa också eftersom jag ska försöka hinna med en så tidig buss som möjligt. Vila får jag göra när jag sitter på bussen helt enkelt.

5.8.08

Hemplockade blåbär


I söndags plockade Malin, Daniel och pappa blåbär. Jag och Elina var så utmattade att vi inte ville delta, men när jag såg resultatet blev jag förstås väldigt sugen på att själv ha några liter i frysen. För att få smaka på godsakerna på fotot får jag nu istället bjuda in mig själv när det vankas blåbärskaka hemma hos Malin och Daniel...

Boktips

Sommarens mest glamourösa och mysiga bok är "Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet" av Eva Rice. Läs och njut!

4.8.08

Drömlägenheten

I helgen såg jag om Sex & the city-filmen och blev även denna gång totalt charmerad för att inte säga överväldigad över lägenheten som de tittar på i början av filmen. Det är en sån där som går bortanför att kallas drömlägenhet, den är bara helt underbar. Nog för att mitt eget liv känns bättre anpassat till Carries vanliga och alldeles nog charmiga lägenhet, men ändå. Ljuset. Rymden. Arkitekturen. Underbart var ordet.

1.8.08

Knark i kommunens rabatter

Sommarens roligaste bild!

Imorse läste jag sommarens lustigaste artikel i Norrbottens-Kuriren. Det handlar om att det uppdagats att någon har planterat cannabisfrön i kommunens rabatter på Floras kulle (vilket alltså är en park i Luleå). Kuriren fick ett tips för tio dagar sedan som de skickade vidare till polisen, men dessa sa att det var någon ofarlig släkting till cannabis. Men så igår kom det ett nytt tips:

Tipsaren: Det odlas cannabis på Floras kulle.
Reporter: Men vi fick samma tips för tio dagar sedan. Polisen har kontrollerat odlingen och det är inte cannabis.
Tipsaren: Jag vet inte vad, eller var polisen har kontrollerat, men det jag har framför mig är cannabis.
Så sänker tipsaren rösten i mobiltelefonen.
Tipsaren: Jag är helt säker. Jag har odlat själv.

Sen gick alltså en reporter dit för att titta efter själv och får då oväntad experthjälp av en jamaican på besök i Luleå, som påpekar att det verkligen är cannabis och att han vet detta säkert eftersom han växt upp med sånt. En tvivlande polis kommer återigen till rabatten och ser att det faktiskt stämmer. Som Kuriren komiskt konstaterar: "Någon eller några har strött ut frön längs hela rabatten. Och låtit kommunen göra grovjobbet: vattna cannabisodlingen. Parkarbetarna har underhållit hundratals illegala cannabisplantor under sommaren." Därefter blir det fart på saker och ting, kommunen skickar dit parkarbetare som får gräva upp alla plantor. Detta medan den besökande jamaicanen Kent King utbrister:

- And there is so much! Och det finns så mycket!

Underbart!

Bild från Kuriren

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails